Coaching

Ordet coach er engelsk og betyr vogn. Fra starten av betydde det slike vogner som ble trukket av hester og som folk kunne sitte inni. Altså drosjer. Så en coach er en som hjelper et mennesker med å komme fra ett sted til et annet.

Vi begynner derfor med å finne ut hvor du er i livet ditt nå. Så hjelper vi deg til å finne ut hvor du ønsker å være. Og til slutt gir vi deg de redskapene du trenger for å bli i stand til å nå målene dine. Vi kan si at du og din coach sammen bygger en bro fra der du er til dit du vil.

Som du sikkert forstår ut fra definisjonen av coach, så er vi ikke nevneverdig interessert i din fortid. Det spiller ingen stor rolle hvor du har vært før – like lite som en sjåfør trenger å vite hvor du har vært tidligere. Slik jobber vi litt motsatt av psykoterapeuter. Vi tar utgangspunkt i hvordan du har det her og nå, og jobber herfra mot hvordan du ønsker å ha det. Vi tror ikke du trenger å forstå årsakene til dine problemer for å kunne løse dem.

Coachen gir ikke råd – for bare DU vet hva som er best for deg. Det vi er eksperter på er å stille gode spørsmål for å lokke fram de svarene som du allerede har i ditt ubevisste sinn. Og vi lærer deg til selv å stille gode spørsmål slik at du kan løse de problemene som vil dukke opp i framtiden også.

Vår ideologi er å gjøre deg fortest mulig uavhengig av oss. Vi ønsker ikke at du skal komme til oss i måneds- og årevis og betale for vår coaching. Vi vil lære deg å bli din egen coach slik at du ikke trenger å være avhengig av andre for å få til det du ønsker i livet ditt.

Det jeg opplever som en viktig del av min jobb som coach, er å hjelpe mennesker til å få tilgang til sine egne gode og nyttige resurser slik at de blir i stand til å leve livet sitt slik de ønsker. Noen av de tingene jeg ofte hjelper folk med å oppnå er: ro istedenfor uro, trygghet istedenfor angst, glede istedenfor depresjon, god selvfølelse istedenfor selvforakt, motivasjonistedenfor likegyldighet, energi istedenfor slitenhet, livsmot istedenfor håpløshet, helse istedenfor sykdom, evne til tilgivelse istedenfor bitterhet og å se valgmuligheter i enhver situasjon.